Energetikai stresszoldás

Kineziológia

Kineziológia

A kineziológia egy olyan rendszer, amely az izom tesztelésén keresztül lehetővé teszi, hogy a problémák széles körével dolgozzon. Célja a stressz csökkentése, és az energiablokkok oldása a testben, mellyel az öngyógyító képességét erősítjük meg.

Az izomteszt során egy izmot (jelzőizmot) megfelelő tesztpozícióba helyezünk, majd enyhe nyomást gyakorolunk rá.  Ha az izom nem képes erősen tartani, a nyomás ellenében, korrekció következik.

Az energetikai kineziológiában soha nem az erejét teszteljük. Amikor az izom enged, azt jelzi, hogy egy stresszor hatással van az izomműködés „homeosztatikus „állapotára”

Gyakorlatilag testünk irányítja a kezelés menetét, úgy ahogy számára a legmegfelelőbb pl. ha valami stresszel minket, megváltozik az izom tónusa vagy ha egy feszültséggel teli hírt hallunk, előtte leülünk, mert a megrázkódtatás miatt elgyengül a láb.

A kineziológia segítségével olyan korokba is visszatérhetünk, ahol a probléma gyökere van. A jelenbeli problémákhoz kapcsolódóan izomteszttel keressük meg, hogy mely korábbi életszakaszban alakult ki a jelen helyzetünk első stresszfaktora, ami valamilyen módon összekapcsolódik a megoldandó problémával. 

A jelenbeli stresszünk már egy másodlagos stressz, vagyis egy vagy több korábban megtörtént eseményt az agyunk tudat alatt vagy tudatosan összekapcsol az aktuális helyzettel. A megfelelő stresszoldó technikákkal feloldjuk a negatív emlékeket  ezáltal tudatosítva, megértve, megerősödve jöhet ki belőle (többek között azért, mert a tudatalatti nem tudja megkülönböztetni, hogy valami a valóságban vagy a képzeletünkben történt-e meg). 

Korregresszióval akár fogantatásig mehetünk vissza, mivel már magzatként is komoly személyiségformáló hatások érhetnek. A kineziológiai kezelés izomtesztelése lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is megtaláljuk azokat a helyzeteket, amelyek egymással összefüggésben létrehozták a jelenbeli problémát.

Akár érzelmi stressz oldásról, akár izomfájdalmakról vagy izomgyengeségről legyen is szó, az izomteszt elvezet a stresszt okozó problémák forrásához. Ha a blokk oka azonosításra kerül hatékony módszereket alkalmaz annak feloldására. 

Általam használt ágai:

  • LEAP (Learning Enhancement Acupunktur Program) Tanulást segítő akupunktúrás program
  • NEP (Neuroemocionális pályák) érzelmeken keresztüli oldása
  • SIPS (Stressz Indikátor Pontok rendszere)
  • Glia (Agyunk Neuronjait körülvevő mátrix) Integrált agyműködés fenntartása
  • Esszencia hologram (Atitüdjeink esszenciái)

A különböző ágak kombinálhatók. Kliensen alapuló terápia, mert a teste/izmai irányítják a tesztelés során az alkalmazandó leghatékonyabb módszert.

A kezelés teljes öltözetben masszázságyon fekve történik az alkar tesztelésével, mudrák és (elsősorban fejen mellkason és talpon lévő) akupunktúrás pontok gyengéd érintésével. Időtartama kb. 60-80 perc

Sinkáné Pócsik Ildikó

8900 Zalaegerszeg,

Béke-Ligeti út 1.

+3630 864-1375

Békeligeti Kineziológia - Zalaegerszeg

Várom szeretettel régi és új vendégeimet!

Készítette: Sinkáné Pócsik Ildikó